پرستار خارجی2022-01-14

بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران در 2024 پارس رادین

این ویزا همچنین فرصتی برای ارتقا زبان تخصصی و آشنایی با محیط کاری آلمان در اختیار پرستاران خارجی قرار می دهد. در این پُست از مجله مهاجرت تحصیلی لتس گو یونی تصمیم گرفتیم به موضوع مهم مهاجرت پرستاران ایرانی بپردازیم. احتمالاً هم‌اکنون که در حال خواندن این مقاله‌اید، شغل پرستاری را انتخاب کرده‌اید و یا به فکر تحصیل در رشته پرستاری هستید. شما پس از دریافت یک جاب آفر معتبر از یک کارفرمای قطری، می‌توانید برای دریافت مجوز کار پرستاری در این کشور اقدام کنید. درخواست ویزای کار قطر، باید توسط کارفرمای بالقوه شما به مقامات این کشور ارسال شود و شما پس از دریافت ویزا، می‌توانید وارد قطر شده و سپس مجوز اقامت این کشور را دریافت کنید. در اکثر دانشگاه ها و کشورهای جهان، مدرک زبان از الزامات اصلی پذیرش در رشته پرستاری است.

روش دیگر مهاجرت پرستاران به کشور آلمان بر اساس قوانین سال 2024 استفاده از کارت شانس آلمان است. دولت آلمان برای جذب ساده تر نیروهای کاری مورد نیاز خود در اواخر سال 2023 اقدام به تصویب قوانین جدیدی از جمله کارت  شانس آلمان نمود. متاسفانه ویزای جستجوی کار آلمان پس از همه گیری کرونا تاکنون برای متقاضیان ایرانی صادر نشده است. شما برای کار در لوکزامبورگ به‌عنوان یک پرستار، باید ابتدا مدرک پرستاری خود را مطابق با سیاست‌های این کشور، معادل‌سازی کنید. برای این کار، باید مدرک خود را به وزارت آموزش عالی و تحقیقات لوکزامبورگ (Ministère de l’Enseignement Supérieur et de la Recherche) ارسال کنید. در طی فرایند معادل‌سازی، ممکن است از شما خواسته شود تا در دوره‌های مختلف پرستاری شرکت کنید.

همچنین، برای ثبت نام، باید ویزای کار استرالیا، مدرک معتبر کار و مدرک معتبر زبان را ارائه دهند. در سال‌های اخیر، شاهد افزایش نرخ مهاجرت پزشکان و پرستاران ایران به کشور‌های پیشرفته و توسعه‌یافته بوده‌ایم. بسیاری از پرستاران ایرانی با مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد پرستاری، به دنبال تحصیل و کار در رشته پرستاری در کانادا، لوکزامبورگ، عمان و امارات و دریافت ویزا و اقامت این کشور‌ها هستند. فرصت‌های بین‌المللی برای جذب پرستاران، به ویژه در کشور‌هایی که با کمبود نیروی کار در این حوزه مواجه هستند، به وفور یافت می‌شوند. از کشور‌های اروپایی مانند آلمان و هلند تا استرالیا و امارات متحده عربی، نیاز به استخدام پرستاران ماهر و مجرب روز به روز بیشتر می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که بهترین کشور برای مهاجرت پرستار ها کدام کشور است، در ادامه با ما همراه باشید.

به همین دلیل هست که شرایط کار پرستاران و پزشکان در آلمان بیشترین تقاضا را بین کادر درمان در ایران دارد. برخی کشورها جهت ورود پرستاران به سیستم درمانی خود آزمون ورودی برگزار می کنند که این شرایط با توجه به نیاز شدید به کادر درمان در اکثر کشورها حاکم نیست. از دید تعدادی از کشورها، دانش و مدرک زبان مهم است و برای تعدادی هم این شرط وجود ندارد. شرط بسیار مهم دیگر برای مهاجرت یک پرستار به کشور کانادا ارائه سوابق شغلی مرتبط در حوزه کار پرستاری پس از دریافت مدرک تحصیلی است. البته طول مدت سوابق کاری مورد نیاز در برنامه‌های مختلف ممکن است تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشند.

این افراد معمولاً در حین دوره یا پس از آن باید در دوره‌های آموزشی یا کارآموزی (Praktikum) شرکت کنند تا با سیستم بهداشتی آلمانی آشنا شوند و تجربه عملی کسب کنند. پیری و کاهش جمعیت در آلمان باعث شده است که نیاز به نیروهای متخصص مراقبت‌های بهداشتی در این کشور افزایش پیدا کند. برآوردها نشان می‌دهد که تا ۱۰ سال آینده، این کشور به ۱۵۰,۰۰۰ الی ۲۰۰,۰۰۰ نفر نیروی پرستار متخصص نیاز دارد. از این رو، این کشور یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران بوده و سالانه پرستاران خارجی زیادی وارد سیستم درمانی آلمان می‌شوند. کانادا نه تنها برای مهاجرت تحصیلی، بلکه برای مهاجرت کاری پرستاران نیز یک گزینه فوق العاده است. دلیل اصلی این موضوع، وضعیت اقتصادی مطلوب این کشور، افزایش نیاز به کادر درمان و کیفیت بالای زندگی در کانادا است.

برای ارتباط با مشاورین و وکلای مهاجرتی ما می توانید از طریق فرم درخواست مشاوره یا شماره های مندرج در صفحه ” تماس با ما” اقدام نمایید. توجه داشته باشید که در برخی دانشگاه‌ها تا ۸ سال نیز به دانشجویان دکترا فرصت می‌‌دهند تا مقطع دکترای پرستاری را به اتمام برسانند. به طور کلی، زندگی در شهرهای بزرگ مانند مونیخ، فرانکفورت یا هامبورگ گرانتر از شهرهای کوچکتر است. هزینه متوسط ​​ماهانه شامل اجاره مسکن (بین 600 تا 1200 یورو)، مواد غذایی (200 تا 300 یورو)، حمل و نقل عمومی (70 تا 100 یورو) و هزینه های جانبی مانند بیمه و تلفن می شود. H-1B یک ویزای کار موقت محبوب برای آن افرادی است که از یک کارفرمای ایالات متحده، پیشنهادی برای کار در یک «شغل تخصصی» دارند. متقاضیانی که با موفقیت VisaScreen® را تکمیل می‌کنند، گواهی رسمی ICHP دریافت می‌کنند که این مدرک به منزله برآورده شدن شرایط غربالگری فدرال ایالات متحده است.

پس از دریافت تاییدیه از این سازمان، شما می‌توانید به جستجوی کار در هلند بپردازید و پس از دریافت یک جاب آفر معتبر، ویزای کاری این کشور را اخذ کنید و به عنوان پرستار در هلند، مشغول کار شوید. در سال‌های اخیر موج مهاجرت پرستاران به خارج و به ویژه اروپا، بسیار شدت گرفته است. کیفیت بالای زندگی، سیستم مراقبت‌های بهداشتی پیشرفته، درآمد بالا و اقتصاد قوی و پایدار، از جمله دلایلی است که پرستاران ایرانی، اروپا را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند. همچنین، بسیاری از کشورهای اروپایی برای جبران کمبود نیروی کار خود، اقدام به تسهیل فرایند مهاجرت پرستاران به اروپا کرده‌اند. کشورهایی که ذکر شد به دلیل تقاضای بالا برای نیروی کار پرستاری، حقوق جذاب، امنیت شغلی و فرصت‌های پیشرفت حرفه‌ای، بهترین گزینه‌ها برای پرستاران مهاجر هستند. انتخاب مقصد مناسب باید بر اساس نیازهای فردی، توانایی‌ها و اهداف حرفه‌ای پرستاران انجام شود.

پس از موفقیت در آزمون‌ها مورد نیاز، حرکت اصلی بعدی، تضمین یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در ایالات متحده است. ما در این مقاله از کمک حال شرایط و نحوه مهاجرت پرستار به امریکا را توضیح می‌دهیم. اگر در هرکدام از مراحل اقدام به مهاجرت خود نیاز به کمک داشتید، کارشناسان متخصص ما می‌توانند شما را برای رسیدن به رویایتان همراهی کنند. بعلاوه، آزمون زبان OET که به صورت مستقیم با حرفه پرستاری ارتباط دارد و توسط متخصصین مراقبت بهداشتی ترجیح داده می‌شود. در آزمون OET پرستاری،  نمره ای مورد قبول واقع می شود که حداقل ۳۵۰ یا سطح B باشد.

شما چه به دنبال تحصیل در رشته پرستاری باشید و چه به عنوان یک پرستار در جست و جوی یافتن شغل باشید، کشورهای زیادی در سراسر جهان وجود دارند که می توانید با انتخاب آن ها مسیر زندگی خود را تغییر دهید. مهاجرت پرستاران فرصتی ارزشمند برای ارتقای شغلی و دستیابی به کیفیت زندگی بهتر محسوب می‌شود. انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت باید با توجه به شرایط شخصی، اهداف حرفه‌ای، و امکانات ارائه‌شده در کشور مقصد انجام شود. کشورهایی مانند امارات، کانادا، آلمان، استرالیا، دانمارک و عمان هر یک با مزایا و چالش‌های منحصر به فرد، گزینه‌های جذابی برای پرستاران هستند. برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و بهره‌مندی از راهنمایی‌های تخصصی، می‌توانید بهترین تصمیم را برای آینده خود ترسیم کنید.

ما کمی قبل‌تر، در مطلب درآمد رشته پرستاری به طور کامل به بحث حقوق و درآمد پرستاران در کشورهای مختلف پرداخته‌ایم که خواندن آن را به شما توصیه می‌کنیم. امنیت شغلی، طرح بازنشستگی و حقوق مناسبی که به پرستاران در بریتانیا داده می‌شود از موارد مهمی هست که می‌تواند در تصمیم‌گیری شما برای انتخاب انگلستان برای مهاجرت کاری به عنوان یک پرستار تاثیرگذار باشد. پرستاران در کشورهای سوئیس، لوکزامبورگ، دانمارک، ایالات متحده و استرالیا، بیشترین حقوق را دریافت می کنند. این آزمون در بسیاری از کشورها برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند در کشور محل اقامت خود در این آزمون شرکت کنند. آزمون چند گزینه‌ای به صورت کامپیوتری اجرا می‌شود و درک و مهارت‌های پرستاری را ارزیابی می‌کند.

در پاسخ به کمبود پرستار در آمریکا، وزارت امور خارجه ایالات متحده فرآیند صدور ویزای مهاجرت مبتنی بر اشتغال برای پرستاران، را ساده‌سازی کرده است. در امارات که کشور شناخته شده‌ای در بسیاری از موارد از جمله در زمینه مهاجرت پرستاران است، شما می‌توانید در بیمارستان خصوصی، بیمارستان دولتی و یا به عنوان پرستار در منزل مشغول کار باشید. اگر کنجکاو هستید درباره حقوق پرستاران در بریتانیا باخبر شوید، به شما اطلاع می‌دهیم که مانند بسیاری از مشاغل در دنیا، سطح تجربه و سوابق کاری شما در میزان درآمدتان تاثیرگذار است. بنابراین یک پرستار در بریتانیا بر اساس سوابق کاری می‌تواند بیش از 2500 پوند در ماه، دریافتی داشته باشد. اگرچه میزان تقاضا برای استخدام پرستاران در لوکزامبورگ زیاد است، اما داوطلبان علاقه‌مند به کار در این کشور باید شرایط دشواری را رعایت کنند.

جمعیت این کشور رو به رشد است و به همین دلیل نیاز آن به خدمات بهداشتی و درمانی به شدت در حال افزایش است. از طرفی در سوئد کیفیت زندگی در بالاترین حد ممکن قرار دارد که دست یابی به این موفقیت، نیازمند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جامع و با کیفیت است. به همین دلیل کادر درمان در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار هستند و نیاز به نیرو در این بخش در حال افزایش است. پرستاری یکی از مشاغل حیاتی در جهان است که در سال‌های اخیر به دلیل کمبود نیروی کار متخصص در بسیاری از کشورها، تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. این افزایش تقاضا به پرستاران ایرانی فرصتی بی‌نظیر برای مهاجرت تحصیلی به امارات و همچنین به کشورهای پیشرفته با شرایط بهتر زندگی، کاری، و درآمد ارائه می‌دهد. موسسه مهاجرتی پردیس کاراسان با ارائه خدمات مشاوره‌ای حرفه‌ای، می‌تواند راهنمای شما در این مسیر باشد.

انتخاب راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران، به‌عوامل مختلفی مانند فرایند معادل‌سازی مدارک، سختی اخذ ویزای کاری و جاب آفر، مدرک زبان مورد نیاز، شرایط هر فرد و … دارد. از نظر سختی مراحل معادل‌سازی مدارک، می‌توان گفت کشور عمان راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران ایرانی در این زمینه است و مدارک تحصیلی ایرانیان در این کشور نسبت به کشورهای اروپایی، معتبرتر است. شما برای کار در عمان به‌عنوان یک پرستار ایرانی، باید مدرک تحصیلی خود را به وزارت بهداشت عمان یا مقامات مربوطه ارسال کرده و تایید این سازمان‌ها را دریافت کنید. همچنین شما برای انجام کار پرستاری در این کشور، باید از شورای پرستاری و مامایی عمان یا مرجع صدور مجوز، مجوز مربوطه دریافت کرده و در آزمون پرومتریک عمان قبول شوید. شرط سنی لازم برای مهاجرت پرستاران به عمان، حداکثر ۴۰ سال است و تسلط به زبان انگلیسی، یکی از شرایط مهم لازم برای کار در این کشور است.

حقوق و درآمد بهیاران و پرستاران در خارج از کشور، یکی از عوامل مهم در انتخاب کشور مقصد برای مهاجرت کاری به شمار می‌رود. در جدول زیر می‌توانید میانگین حقوق کمک پرستاران در کشورهای مختلف را در سال ۲۰۲۴ مشاهده کنید. اما سوال بسیار رایج در این زمینه این است که آیا مهاجرت برای رشته پرستاری بدون نیاز به مدرک زبان نیز امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. مهاجرت برای پرستاران و کار در خارج یکی از مشاغل حیاتی است که نیاز به برقراری ارتباط با بیمار دارد و در صورتی که قادر به ارائه مدرک زبان معتبر نباشید، نمی‌توانید اقدام به مهاجرت با رشته پرستاری کنید. پرستاری یکی از معدود مشاغلی است که همیشه مورد تقاضا است و حقوق دریافتی آن همیشه برای داشتن یک زندگی خوب کافی خواهد بود. اگر می خواهید سطح رفاه اجتماعی و درآمد خود را افزایش دهید، مهاجرت به یکی از کشورهای برتری که نام بردیم یکی از بهترین روش های ممکن است.

در صورتی که مدارک به طور کامل قابل قبول باشد، متقاضی می‌تواند در دوره‌های آموزشی تکمیلی (Anpassungslehrgang) آزمون‌های تخصصی شرکت کند یا در آزمون‌های ورودی شرکت کند. این پروسه ممکن است چندین ماه طول بکشد و هزینه‌های مرتبط با آن نیز ممکن است بسته به هر ایالت متفاوت باشد. بسیاری از ایالتهای آلمان، پشتیبانی مالی و مشاوره برای این پروسه ارائه می‌دهند. یکی از مسیرهای ورود پرستاران به آلمان و طی نمودن فرایند معادلسازی مدارک در کشور آلمان ورود از طریق ویزا برای تشخیص مدارک یا ویزای A17 است. برای استخدام در آلمان به عنوان پرستار لازم است پرستاران علاوه بر داشتن مدارک معتبر، مراحل تعیین مدارک خود را نیز طی کنند.

براساس داده‌های اخیر، در سال ۲۰۳۰، از هر ۴ کانادایی تقریباً ۱ نفر بالای ۶۵ سال سن خواهد داشت. این موضوع نیاز به افزایش خدمات مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در این کشور را نشان می‌دهد. افزایش تقاضا برای نیروی پرستاری ماهر در کانادا، در کنار درآمد بالای پرستاران در این کشور، کانادا را به بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران تبدیل می‌کند. دانمارک با داشتن کیفیت بالای زندگی، سیستم بهداشت و درمان پیشرفته و ارائه حقوق و درآمد بالا به پرستاران، یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستار ایرانی به شمار می‌رود. این کشور، در همسایگی آلمان، نروژ و سوئد قرار گرفته است و مانند این کشورها، به نیروی متخصص در حوزه‌های مختلف پرستاری نیاز دارد.

این آژانس، پس از بررسی تحصیلات و سابقه‌کار شما، مجوز کار به عنوان پرستار را صادر می‌کند. شما پس از اخذ این مجوز، باید به صورت حضوری به آژانس بهداشتی منطقه خود مراجعه کرده و مجوز دریافتی از DRJSCS و سایر مدارک لازم را ارائه دهید. در نهایت شما برای کار قانونی به عنوان پرستار در فرانسه، باید در  هیئت پرستاری فرانسه (Ordre National des Infirmiers) ثبت‌نام کنید. اگر به فکر مهاجرت به خارج از  طریق پرستاری هستید جدول زیر می‌تواند راهنمای خوبی برای تصمیم شما باشد. در این جدول شرایط بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران را به‌صورت کلی مرور می‌کنیم.

تخصص پرستار ارتوپدی بر اختلالات عضلانی و استخوانی، از جمله مشکلات پزشکی که نیاز به درمان و جراحی دارند، متمرکز است. پرستاران ارتوپدی معاینات بدنی لازم را انجام می‌دهند و روش‌های درمانی از سوی پزشک را به بیمار ارائه می‌دهند. بیشتر پرستاران در خارج به صورت تمام وقت کار می‌کنند و برخی نیز ممکن است به صورت پاره‌وقت مشغول به کار شوند. پرستاران بسته به نیاز کارفرما می‌توانند در شیفت‌های مختلفی مانند ۳ شیفت ۱۲ ساعته یا ۴ شیفت ۱۰ ساعته در هفته، در طول روز یا شب کار کنند. این موقعیت مستلزم این است که شما یک پرستار حرفه‌ای پیشرفته با سطح تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس در رشته پرستاری باشید.

پیری جمعیت در آلمان به معنی نیاز روزافزون به خدمات مراقبت های بهداشت و درمان است. یکی از اصلی ترین مزایا، امکان دسترسی به یک سیستم بهداشتی پیشرفته و محیط کاری حرفه ای است. پرستاران شاغل در آلمان از بیمه سلامت، بیمه بازنشستگی و شرایط کاری استاندارد اروپایی بهره‌مند می‌شوند. همچنین فرصت‌هایی برای ارتقای شغلی، شرکت در دوره‌های آموزشی تخصصی و افزایش درآمد وجود دارد. آلمان به دلیل ارائه نیروی کار در بخش‌های بهداشتی و درمانی، به یکی از مقاصد اصلی پرستاران بین‌المللی تبدیل شده است. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت آلمان (BMG)، این کشور تا سال 2030 به بیش از 500,000 پرستار جدید نیاز دارد.

پس ما نیز در این مطلب سعی کرده ایم مواردی را بررسی کنیم، که شما به عنوان یک پرستار انتخاب آگاهانه تری داشته باشید. و چندتا از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران، بعلاوه شرایط پذیرش آن ها را به شما عزیزان معرفی کنیم. شما برای مهاجرت به هلند به عنوان یک پرستار، باید ابتدا مدرک پرستاری خود را معادل‌سازی کنید. این سازمان، یک موسسه هلندی بوده که در زمینه معاد‌ل‌سازی مدارک خارجی مطابق با استانداردهای آموزشی هلند، فعالیت می‌کند. شما برای معادل‌سازی مدرک خود، ممکن است لازم باشد در برخی آزمون‌‌ها شرکت کنید و یا وارد یک دوره کارآموزی شوید.

برای ورود پرستاران به کشور آلمان لازم است که دارای مدرک تحصیلی پرستاری یا معادل آن را داشته باشد. علاوه بر این، ارتباط به زبان آلمانی در محیط کاری و داشتن مدرک معتبر از الزامات اولیه است. مهاجرت از طریق جاب آفر از کارفرماهای مستقیم، مؤسسات کاریابی یا شرکت در دوره‌های آموزشی و کارآموزی دوره های پرستاری، مسیرهای محبوب برای ورود به این حوزه هستند. فرایند معادل‌سازی و ارزیابی مدرک تحصیلی پرستاران خارجی در قطر، توسط شورای قطر برای پزشکان مراقبت‌های بهداشتی (QCHP) انجام می‌شود. شما برای دریافت تاییدیه از این شورا، ممکن است لازم باشد در آزمون و مصاحبه شرکت کنید. با اینکه هیچ محدودیت سنی برای مهاجرت پرستاران به قطر وجود ندارد ولی سن ترجیحی برای مهاجرت، بین ۲۵ الی ۵۰ سال است.

از جمله مزایای این مهاجرت می‌توان به فرصت‌های شغلی بیشتر، دستمزدهای بالاتر، و امکان بهبود سطح زندگی اشاره کرد. پرستاران همچنین ممکن است از برنامه‌های آموزشی و توسعه حرفه‌ای پیشرفته در کشورهای مقصد بهره‌مند شوند. با این حال، معایب مهاجرت شامل چالش‌های مرتبط با سازگاری فرهنگی، دوری از خانواده و دوستان، و نیاز به تطبیق با قوانین و سیستم‌های بهداشتی جدید می‌شود. بررسی دقیق این عوامل می‌تواند به پرستاران در اتخاذ تصمیمات آگاهانه و موفقیت در مهاجرت کمک کند که در ادامه به آنها می پردازیم. راه های دیگر، استفاده از خدمات کاریابی معتبر یا استفاده از شرکت های مهاجرتی است که علاوه بر معرفی شغل، در تنظیم قراردادها و مدارک قانونی نیز متقاضی را کمک می کنند. همچنین، شرکت در نمایشگاه‌های شغلی حوزه بهداشت و درمان در آلمان فرصتی برای ملاقات مستقیم با کارفرماها و آشنایی با نیازهای آن‌ها ایجاد می‌کند.

در این مقاله، کشورهای مختلفی که برای مهاجرت پرستاران مناسب هستند، بررسی شده‌اند. همچنین به جزئیات شرایط زبان، مزایا، چالش‌ها، و نکات کلیدی برای موفقیت در این مسیر می‌پردازیم. به دلیل اهمیت به سزای جایگاه پرستاران، برای پذیرش پرستار در خارج از کشور، پرستاران باید دانش و تجربه خود را با قوانین، فرهنگ و زبان کشور مقصد خود معادل نمایند. می‌توان گفت معادل سازی مدرک پرستاری اولین و مهمترین مرحله در پروسه استخدام و مهاجرت پرستاران به خارج از کشور است. البته به یاد داشته باشید که، شرایط مهاجرت پرستاری و مراحل معادل سازی در کشورهای مختلف متفاوت است. با قطعیت می‌توان گفت هیچ پرستاری نمی‌تواند بدون دانش زبان آلمانی فرایند مهاجرت به این کشور را طی کند (مگر در فعالیت‌های غیر از پرستاری).

سوئد یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی است که فرصت‌های شغلی فراوانی برای پرستاران در حوزه‌های مختلف مانند بخش قلب، روانپزشکی و … دارد. تخمین زده می‌شود که نیاز این کشور به پرستار تا سال ۲۰۳۰، ۴۰ درصد افزایش پیدا کند در حالی که تا این سال، تعداد پرستاران سوئد فقط ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. در نتیجه، نیاز به پرستاران خارجی در این کشور، رو به رشد است که باعث می‌شود سوئد به‌عنوان یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران در نظر گرفته شود. در این کشور دانشجویان پرستاری به آموزش بسیار با کیفیت و پیشرفته دسترسی دارند و فرصت های کاری زیادی نیز پس از فارغ التحصیلی در دسترس آن ها است. دانشگاه های هلند رشته های زیادی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند و یکی دیگر از مزیت های تحصیل پرستاری در هلند، امکان تحصیل پرستاری به زبان انگلیسی است.

یکی دیگر از مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان داشتن مدرک تحصیلی از مراکز آموزشی است که مورد تایید وزارت بهداشت کشور آلمان است. مهاجرت پرستاران به کشورهایی با نیاز بالا به نیروی کار ماهر، فرصت‌های فراوانی برای بهبود شرایط زندگی و پیشرفت شغلی فراهم می‌کند. انتخاب کشور مناسب، آمادگی برای شرایط مهاجرت و درک مزایا و معایب این فرآیند می‌تواند به موفقیت در این مسیر کمک کند. با برنامه‌ریزی دقیق و تحقیق کافی، پرستاران می‌توانند از فرصت‌های بی‌نظیری که مهاجرت فراهم می‌کند بهره‌برداری کنند و آینده‌ای روشن برای خود بسازند. مدرک تحصیلی پرستاری که باید مطابق با استانداردهای آلمانی باشد، در صدر این لیست قرار دارد. همچنین، ارائه مدرک آلمانی در سطح B2 از الزامات کلیدی است که توانایی ارتباط با بیماران و همکاران در کشور آلمان را تضمین می کند.

در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، عمان بزرگترین متقاضی پرستار و کادر درمان است و در بین کشورهای پیشرفته، مهاجرت به کانادا مهمترین متقاضی جذب نیروی متخصص پرستاری در جهان است. مهاجرت پرستاران به خارج از کشور، پس از شیوع بیماری همه‌گیر کرونا و درگیری جهانی ملت‌ها با این پاندمی به حداکثر خود رسید. همینک در کشورهای پیشرفته نیاز به کادر درمان مجرب متخصص و حتی غیر متخصص بسیار زیاد است و پرستاران بیشترین بخت برای مهاجرت به کشورهای پیشرفته را دارند. ما یک راهنمای جامع برای مهاجرت کاری پرستاران به کشورهای اروپایی آماده کرده‌ایم. کشورهای توسعه‌یافتۀ اروپایی با جذب پرستاران مهاجر، کمبودهای سیستم درمانی خود را جبران می‌کنند؛ از آن‌طرف هم دستمزد خوب، زندگی مُرفه و اقامت دائم کشورهای اروپایی در انتظار پرستاران است.

اداره ملی بهداشت و رفاه سوئد، وظیفه ارزیابی مدرک پرستاران خارجی را بر عهده دارد. پس از ارزیابی مدرک، از شما خواسته می‌شود تا در آزمون زبان سوئدی که توسط دانشگاه گوتنبرگ سوئد برگزار می‌شود، شرکت کنید. با قبولی در آزمون، شما می‌توانید در دوره رایگان آشنایی با قوانین بهداشت در سوئد که توسط دانشگاه اومئو سوئد برگزار می‌شود، شرکت کنید. در نهایت، شما باید در یک دوره کارآموزی ۳ ماهه در سوئد شرکت کنید تا ارزیابی مهارت‌های بالینی شما تکمیل شود. با تکمیل موفقیت‌آمیز این دوره، می‌توانید برای دریافت مجوز کار پرستاری در سوئد اقدام کنید. اگر به فکر مهاجرت کاری به آلمان هستید، فعالیت به عنوان یک پرستار در آلمان نیازمند مدرک زبان آلمانی، معادل سازی مدارک و در صورت نیاز شرکت در دوره های جبرانی دارد.

مهاجرت پرستار به دانمارک، نیازمند تکمیل فرایند معادل‌سازی مدرک تحصیلی در اداره ایمنی بیمار دانمارک (Styrelsen for Patientsikkerhed) است. برای این کار، باید مدرک تحصیلی خود را به همراه سایر مدارک لازم به این اداره ارسال کرده و منتظر دریافت نتیجه بمانید. پس از انجام ارزیابی اولیه، ممکن است لازم باشد تا در یک دوره کارآموزی ۶ ماهه به عنوان یک پرستار در دانمارک کار کنید تا بتوانید مجوز کار دانمارکی برای پرستاران را دریافت کنید. این دوره علاوه بر ارتقای مهارت‌های پرستاری، فرصتی عالی برای آشنایی با سیستم بهداشتی و درمانی آلمان و فرهنگ کار در آن کشور فراهم می‌کند. علاوه بر این، مهاجرت پرستاران ایرانی به کشورهای خارجی، فرصتی است برای بهره‌برداری از حقوق و مزایای بهتر. در برخی کشورها، پرستاران به دلیل تلاش‌های بی‌وقفه خود در حوزه بهداشت و درمان، از مزایای مالی و اجتماعی بالاتری برخوردار هستند.

مسائلی مانند قوانین و شرایط پذیرش دانشجویان در کشورهای مختلف، نرخ اشتغال فارغ التحصیلان، هزینه های تحصیل و هزینه های زندگی، از مواردی هستند که در زمان انتخاب باید در نظر بگیرید. اما به طور کلی، دو عامل اصلی که می تواند یک کشور را به مقصدی برتر برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کند، کیفیت آموزش و نرخ اشتغال فارغ التحصیلان در آن کشور است. کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، کانادا، هلند یا استرالیا، همواره در میان برترین مقاصد جهان برای مهاجرت تحصیلی هستند. برخی کشورها مانند ایتالیا، اسپانیا، روسیه و بلاروس نیز مقصدهایی عالی برای دستیابی به تحصیل ارزان یا ورود آسان به دانشگاه هستند. در نهایت انتخاب بهترین کشور برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور، به اولویت ها، شرایط و نیازهای شما بستگی خواهد داشت.

در کشور انگلستان و دیگر کشورهای انگلیسی زبان، شما حتماً باید مدرک زبان انگلیسی داشته باشید. برای کشور انگلستان، جهت تحصیل در رشته پرستاری در هریک از دانشگاه‌های پذیرنده آن، شما باید حداقل نمره ۷ در آزمون آيلتس یا معادل آن در آزمون تافل یا PTE کسب کنید. با این حال نمره ۶ در بخش نوشتن آزمون در کنار نمره ۷ در هر یک از بخش‌های خواندن، گوش دادن و گفتار آزمون، پذیرفته می‌شود. دوره کارشناسی رشته پرستاری در خارج از کشور، ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد و دانشجویان معمولا باید ۱۲۰ الی ۲۱۰ واحد درسی را پاس‌ کنند که بسته به دانشگاه متفاوت است. همچنین برخی از دانشگاه‌ها، دوره‌های کارآموزی عملی طولانی مدتی دارند که دانشجویان پس از کسب نمره لازم به همراه شرایط دیگر، مجوز ورود به مقطع بعدی را کسب می‌کنند. نرخ اشتغال بالا، امکان دریافت آموزش باکیفیت، امکان دریافت بورسیه و تحصیل رایگان، درآمد بالا و بسیاری موارد دیگری باعث شده است تا تحصیل و کار در رشته پرستاری در خارج، تقاضای بالایی میان ایرانیان پیدا کند.

پرستاری یکی از رشته‌های با درآمد بالا و موقعیت شغلی مناسب در سراسر جهان است. در سال‌های اخیر، با توجه به رشد منفی جمعیت در کشورهای پیشرفته، نیاز به رشته پرستاری در خارج افزایش پیدا کرده است. کشورهایی مانند آلمان، سوئد، دانمارک، کانادا و … با کمبود نیروی پرستاری مواجه هستند و شرایط را برای پذیرش پرستاران خارجی فراهم کرده‌اند. انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران یا راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران ایرانی، به‌عوامل مختلفی بستگی دارد که با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است. از جمله بهترین کشورها برای مهاجرت پرستار ایرانی می‌توان به کشورهای آلمان، سوئد، دانمارک، استرالیا، کانادا، عمان و … اشاره کرد.


پرستار برای سالمندان